14/07/2024
Thessaloniki, GR 30 C
Expand search form

Παράσταση διαμαρτυρίας – 8.3.2024, 9:00 στην πύλη του Θεαγενείου

Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκαν οι ελλείψεις υποδομών στο ΑΝΘ Θεαγένειο, με την ανάρτηση στο διαδίκτυο εικόνων που αναδεικνύουν την έλλειψη αίθουσας ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Γαστρεντερολογικής κλινικής από τον συνάδελφο Διευθυντή της κλινικής. Μάλιστα έχουν διαταχθεί επείγουσα ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα για το γεγονός.

Το ενδοσκοπικό εργαστήριο του Θεαγενείου εξυπηρετεί καθημερινά τεράστιο όγκο ασθενών από όλη την Β. Ελλάδα. Το ιατρικό προσωπικό είναι πολύ έμπειρο και πραγματοποιούνται επεμβάσεις εξειδικευμένες και πρωτοποριακές. Όμως, το έργο που προσφέρουν καθημερινά οι συνάδελφοι προσκρούει πάνω στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών. Γεγονός που έχει επισημανθεί πολλάκις προς όλους τους υπεύθυνους με έγγραφα από τον διευθυντή του τμήματος.

Συγκεκριμένα, σήμερα το ενδοσκοπικό εργαστήριο λειτουργεί σε ένα μικρό χώρο, δίπλα από την αίθουσα αναμονής δύο κλινικών, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος και εξοπλισμός, ούτε καν για την τοποθέτηση των εργαλείων, πόσο μάλλον για την ανάνηψη των ασθενών.

Σύμφωνα με τις Διεθνείς Οδηγίες, μια αίθουσα ανάνηψης προϋποθέτει για να λειτουργήσει κατάλληλο εξοπλισμό και επιπλέον προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό. Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με τους ιατρούς του εργαστηρίου για την ασφαλή παρακολούθηση των ασθενών μετά την επέμβαση τους και για όση ώρα χρειαστεί.

Άρα οι αναφορές τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του Υπουργού Υγείας ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο, είναι ανακριβείς, καθώς αυτές είναι κλίνες νοσηλείας και δεν πληρούν τα στοιχειώδη για την ασφαλή παραμονή των ασθενών του εργαστηρίου μετά την επέμβαση. Πόσο μάλλον που κάποιες από αυτές, που αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου της Διοίκησης του νοσοκομείου βρίσκονται σε άλλον όροφο από το εργαστήριο!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναφορές του Υπουργού Υγείας για “πολιτικά παιχνίδια”, την ώρα που όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ και ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχουν αποδείξει ότι έδωσαν και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να στέκεται όρθιο το Δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών.

Οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται από τους γιατρούς όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, αλλά από την τραγική και συνεχώς επιδεινούμενη υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας και την έλλειψη υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι θράσος να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που αναδεικνύουν τα προβλήματα από την κυβέρνηση όταν η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που προκαλεί αυτές τις εικόνες ντροπής!

Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό του συναδέλφου. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που οδηγούν τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο είναι το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου 9:00 στην πύλη του Θεαγενείου

Previous Article

Πανυγειονομική απεργία – 22.2.2024

Next Article

Στάση εργασίας – 8.3.2024, 11.00-15.00

You might be interested in …

Κάτω τα χέρια από την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ!

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει την συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία σέρνεται σε δίκη την Πέμπτη 20/6/24 με την κατηγορία ότι «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του νόμου Χρυσοχοΐδη. Δηλαδή […]

Παράσταση διαμαρτυρίας – 23.1.2024, 10:00

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/1 στις 10:00 στην 4η Υ.ΠΕ. (Εθν. Αντιστάσεως 11) με θέμα τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια. Οι […]

Συλλογή υπογραφών των νοσοκομειακών ιατρών

Προχωράμε σε συλλογή υπογραφών των νοσοκομειακών ιατρών για να εκφράσουμε μαζικά στο υπουργείο υγείας την πλήρη καταδίκη του νομοσχεδίου. Να μην τολμήσουν να το καταθέσουν. Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν μαζικά […]